Waarom oliën & zaden?

Boordevol essentiële vetten

Zaden en pitten zijn ook rijk aan essentiële vetten. En die hebben een positief effect op je gezondheid. Onderzoek toont aan dat essentiële vetten de volgende functionaliteiten hebben:

 • helpen om hart- en vaatziekten te voorkomen
 • als brandstof kunnen worden opgeslagen
 • in andere essentiële bestanddelen kunnen worden omgezet
 • de stofwisseling bevorderen
 • de aanmaak van hormonen stimuleren
 • de zenuwen en neuronen beschermen
 • organen beschermen
 • de stoelgang bevorderen
 • toxische stoffen beter doen oplossen
 • een gunstige invloed uitoefenen op de lichaamsmassa
 • sneller tot een verzadigingsgevoel leiden
 • een belangrijke rol spelen in de opname en het transport van vitaminen A, D, E, K en F

Gezonde zaden en pitten: dé bron van vitaminen en mineralen

In tegenstelling tot het voedingspatroon van onze voorouders is er in ons dieet weinig plaats voor zaden en pitten. En dat is erg jammer, want zaden en pitten zijn superfoods die een bijzonder positieve impact hebben op je gezondheid.

Zaden en pitten als basis voor een goede vertering

Zaden en pitten bevatten vitaminen, mineralen, proteïnen, vetzuren en enzymen. Bovendien zijn het voedingsmiddelen waarbij het plantaardige vet deel uitmaakt van een organisch geheel en verbonden is met het plantaardige eiwit. En die twee heb je nodig om vlot je voeding te verteren.

Onze kwaliteitsselectie in gezonde zaden en pitten

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten zaden en pitten. Daarom selecteerde Golden Bottle voor jou die soorten die barsten van vitamine B-complex, vitamine E, kalium, magnesium, mangaan, fosfor, calcium, ijzer, zink en omega 3. Dankzij onze selectie geef je je gezondheid een boost.

Gezonde olijfolie, een natuurlijke cholesterolverlager

Olijfolie bevat veel enkelvoudige onverzadigde vetzuren, oleïnezuur en omega 9-vetzuur en is daardoor een natuurlijke cholesterolverlager. In zuiderse landen, waar olijfolie een deel uitmaakt van het dagelijkse dieet, komen er veel minder hart- en vaatziekten en kanker voor. Want olijfolie heeft een heilzame werking en is goed voor je gezondheid.

Olijfolie Terri di merino

Verschillende kwaliteiten in olijfoliën

De herkomst en productiewijze hebben een grote invloed op de kwaliteit van olijfolie. Een overzicht:

Extra vierge olijfolie

Deze olijfolie is van een eerste persing. De kwaliteit is dan ook ongeëvenaard. Idealiter bedraagt de zuurtegraad van deze gezonde olijfolie maximaal 1 procent. Extra vierge olijfolie is erg geschikt om koud te consumeren en zit vol gezonde bestanddelen zoals vitamine A en E, enkelvoudige onverzadigde vetten en omega 9.

Olijfolie vierge

Deze olijfolie is met zijn zuurtegraad tot maximaal 2 procent kwalitatief minder dan olijfolie extra vierge. Vierge olijfolie bestaat voor 70 procent uit enkelvoudig onverzadigd vet en zit vol vitamine A en E. Het is de perfecte olie om te bakken en te braden.

Geraffineerde olijfolie

Geraffineerde olijfolie is industrieel bewerkt en vaak een mengvorm van vierge olijfolie en extra vierge olijfolie. Deze goedkope olijfolie is van mindere kwaliteit en draagt van alle olijfoliën het minst bij tot een goede gezondheid.

Wil je meer weten over zaden, pitten of olijfolie?